Het seizoen van vuur

Het seizoen van vuur

Volgens de 5 elementen leer zijn we nu in het seizoen van het Vuur.
Lente = hout
Nazomer = aarde
Herfst = metaal
Winter = water

Het element Vuur staat voor: bloei, warmte, licht, drukte en concentratie.

Vuur element in balans

Om de zomer zo prettig mogelijk door te komen, moet je ervoor zorgen dat je Vuur element in balans is. Is je vuurelement in balans? Dan voel je je enthousiast, uitbundig en energiek met een mooie sparkle in je ogen. Je concentratie is optimaal en je bent in staat om trots te zijn op wie je bent en wat je bereikt hebt.

Is er disbalans? Bij te weinig vuur kun je je vreugdeloos voelen, en ontevreden, ook al heb je niet echt redenen om ontevreden te zijn. Je kunt het koud hebben, ook al is het buiten warm.

Het kan ook voorkomen dat jouw vuur wat te veel oplaait wanneer de temperaturen stijgen, dit kan die woede aanvallen jegens medeweggebruikers die je in de zomer nogal eens ziet verklaren.

Kampvuur

Hoe hou je je Vuur element zo veel mogelijk in balans?

  1. zorg voor voldoende beweging, ondanks dat de hitte er soms voor zorgt dat je niets liever wil dan ergens neerploffen. Is het slim om die circulatie op gang te houden, zodat je niet op een ander moment opeens ontploft. Een relaxte manier om die circulatie op gang te houden is om een heerlijke massage te nemen.  
  2. Zorg dat je voldoende slaapt. Een slaapcyclus duurt 1,5 uur, pak er op zijn minst 4, maar liever nog 5, dus dat betekent minimaal 7,5 uur slapen, ook al nodigen die zomeravonden uit om te blijven zitten…
  3. Gebruik je voeding om te verkoelen; Vermijdt producten als rood vlees, koffie en te veel alcohohol, we know; best lastig op dat terras. Kies voor groene groenten, bij voorkeur bitter (want dat is de smaak van het vuur element) en drink veel .. heel veel…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *