Arigato Nieuwsbrief 2

Metaal element

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde, gaan we het seizoen van het Metaal element in. En dat betekent dat er meer ruimte moet zijn voor verstilling en loslaten.

Is er disbalans in je metaal element, kan dat leiden tot sombere gevoelens. De organen die bij dit element horen zijn je Longen en je Dikke Darm. Je kunt je voorstellen dat onbalans in dit element dus kan leiden tot verkoudheden. Wat kun je nu zelf doen, om de balans zo veel mogelijk te bewaren?

  1. Eet verwarmend voedsel. Begin je dag met pap, verruil je salade s middags voor soep en eet ‘s avonds bijvoorbeeld een stoofpotje. Gebruik verwarmende kruiden zoals: kaneel, knoflook & gember
  2. De herfst is de tijd dat het nodig is om naar binnen te gaan keren en de balans op te maken. Doe daarom wat rustiger aan en neem tijd voor jezelf en alleen jezelf. Trakteer jezelf bijvoorbeeld eens spontaan op een lange wandeling in de natuur, neem een middagje vrij hiervoor en zeg het lekker tegen niemand.
  3. Zorg voor voldoende slaap. De dagen worden korter, probeer je ritme daarop aan te passen. Kijk niet meer op je schermen 2 uur voordat je gaat slapen. Neem een voetenbadje voordat je naar bed gaat en schrijf op waar je dankbaar voor bent geweest het afgelopen jaar.
  4. Kleed je warmer aan, oke we wonen niet op de noordpool, maar toch. Zorg ervoor dat je enkels en onderrug bedekt zijn in dit seizoen. Een ouderwets hemd en een paar sokken kunnen fysieke klachten zoals onderrugpijn helpen voorkomen
  5. Doe iedere dag voor 5 ademhalingen de long / dikke darm meridiaan strekking, zoals Mirese en Malka hier laten zien
Arigato Nieuwsbrief 1 1

Omdat de verandering van het seizoen kan zorgen voor spierklachten is voor jou een deep tissue massage wellicht een goed idee? Het bloed wordt weer wat dikker en je kruipt misschien wat vaker wat dieper weg in je jas. Dit kan allemaal leiden tot stijve spieren.

1 gedachte over “Metaal element”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *