Arigato - Gespannen spieren? Wij hebben 3 tips

Last van vastzittende spieren? 3 tips voor een goede doorstroom

Heb jij je work-out regime al weer helemaal op de rit? Of heb je een broertje dood aan ‘working out’, maar zit je wel helemaal vast? Boek dan regelmatig een sport / deep tissue massage bij ons.
Wij zorgen ervoor dat je ontspant en we maken je spieren even helemaal los zodat alles weer lekker doorstroomt. Vooral wanneer je veel zit is dit echt een must.

Voldoende bewegen is een manier om een zittend bestaan te compenseren. Maar heb je al last van bijvoorbeeld je schouders en nek, kan het zijn dat bij zware belasting zoals crossfit, boksen of ashtanga yoga, deze klachten eigenlijk alleen maar verergeren.
Omdat je spieren wel soepeler worden, maar een knoop is eigenlijk gewoon een zwakke plek en door die te belasten, maak je het soms erger.

Kom vooral regelmatig langs voor een massage. Wil je presteren, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je materiaal, in dit geval jouw lichaam, tip top in orde is.

Last van vastzittende spieren? 3 tips voor een goede doorstroom 3

3 tips om die gespannen spieren los te krijgen

(naast een massage 1 x in in de 4 tot 6 weken ;))

  1. drink water, heel veel water. Je spieren bestaan voor 70 procent uit water. Even metafoor; wat gebeurt er met die plant (nee geen vetplant of cactus) wanneer je die structureel geen water geeft? Precies
    Vermenigvuldig je lichaamsgewicht met 0,03. Dat is jouw ideale hoeveelheid. Sport / transpireer je veel? Gooi er gerust een halve liter boven
    Vorige maand hadden we hier een waterchallenge voor. Je kan nog steeds deelnemen! Je krijgt per mail een extra reminder om genoeg te drinken.
Arigato Waterchallenge
  1. Stretchen en opwarmen. De meningen zijn hierover verdeeld. Maar wij als massagetherapeuten zien het zo. Wanneer je spieren en gewrichten vanaf punt 0 opeens in beweging zet dan kan dat zorgen voor ongewenste wrijving. Zorg je dat je door een beetje te stretchen opgewarmd bent, dan zijn je spieren beter doorbloed en is het gewrichtssmeer in je gewrichten meer vloeibaar en kan alles dus een hogere belasting aan.
  2. Magnesium: dit wonder mineraal zorgt voor ontspanning. Sport je veel? Of zit je te veel verkrampt achter je laptop? Zorg dan dat je extra magnesium neemt. Er zijn veel soorten te koop. Wij adviseren je te kiezen voor magnesium citraat. Dit is heel goed opneembaar. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 375 mg. Magensium werkt zeer ontspannend. Dus neem het s avonds, dan slaap je ook lekker.

Wat doe jij om gespannen spieren losser te maken?

1 gedachte over “Last van vastzittende spieren? 3 tips voor een goede doorstroom”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *